Pressen sier:

Avisa Nordland i Bodø 19 Nov 2010:
"Sterkt teater!" (Forsiden)
"Rop om hjelp fra scenen"
"Sterkt barneteater om psykisk sykdom"Nypremiere i Bodø på

Hunstad Kultursenter 18.11.2010


Medvirkende 2010:

Vera Holte, Elisabet Hagli Aars, Anitha Asbjornsen. Regiveileder: Katinka Rydin Berge. Scenografi: Gunnar Fretheim. Musikk: Bjørn Andor Drage. Maske og figur: Ann Karin Orset. Foto: Arash Nejad. Konsept: Liv Anne Bjurgren og Jegerne.

Produsent: Jegerne ved Vera Holte og Ann Karin Orset Stykket er skrevet av Erik Uddenberg basert på Suzanne Ostens oppvekst med en psykisk syk mor. Vi spiller stykket og har paneldebatt med fagpersonell i etterkant av forestillingen. 


Produksjonen er støttet av: 

Helse og Omsorgsdepartementet, Mental Helse, Fritt Ord, Fond for Utøvende kunstnere, Norsk skuespillerforbunds Frilandsfond, Seanse v/Høgskolen i Volda, Høgskolen i Bodø, Hunstad kultursenter, Nyebilder.no, Nordås Film og Oslo Teatersenter. 

Jenta, mammaen og søpla            


                                                           Manus Erik Uddenberg. Basert på en bok av Suzanne Osten                                    Foto:  Nyebilder.no

Se innslag fra forestilingen: http://vimeo.com/17077292

Om forestillingen

Ti lever sammen med mammaen sin i en leilighet fylt av søppel. Mammaen har to usynlige voktere, Polter og Geist. Ti er ei jente med fantasi, og rundt henne finnes en nabo, en lærer og en låsesmed. Jenta, mammaen og søpla er en poetisk, underfundig, sår og tidvis humoristisk forestilling om det å leve med en psykisk syk forelder. Det er en forestilling som speiler barn som vokser opp i et hjem utenom det vanlige, som viser viktigheten av fantasi, drøm, nysgjerrighet og fremfor alt: det å bry seg!


Om tematikken

En psykisk sykdom er en sykdom som andre sykdommer for eksempel allergi. Det kan være vanskeligere å forstå hva en psykisk sykdom er enn andre sykdommer fordi man ikke kan se psykisk sykdom. Vi kan for eksempel se at noen er forkjølet eller har brukket armen. Psykisk sykdom er ikke bare å tenke eller føle annerledes. Hos mennesker med psykisk sykdom har det skjedd noe i hjernen som gjør at den arbeider annerledes. Det finnes nyttig informasjon spesielt egnet for barn på hjemmesiden til Morild (www.morild.org). Et besøk her vil kunne være nyttig dersom man vil vite mer.

Bilder fra forestillingen 2010Vi hadde ur-premiere på Trikkestallen, Torshov på Verdensdagen for Psykisk helse 2008


Medvirkende 2008:

Vera Holte: Konseptutvikler, produsent og skuespiller. Elisabet Hagli Aars: Skuespiller. Anitha Asbjørnsen: Skuespiller.


Liv Anne Bjurgren: Regi.

Ann Karin Orset: Co-produsent, maske- og figurmaker. Frode Nordås: Co-produsent.

Gunnar Fretheim: Scenograf,

Nyebilder.no ved Arash Nejad: Foto,

Bjørn Andor Drage: Komponist og musiker,

Borghild Marie Kvale: Presseansvarlig,

Astrid Sæterøy: Instruksjon maske og figure